Het weer in Alphen, nu:


0.4°C

Voelt als -3.8°C

 

Lichte sneeuw

Icoon actueel weer in Alphen
Wind 3 bft | 7.8 knopen | 4 m/s | 14.4 km/h
Windrichting ZO
Windpijl
Luchtdruk 997.4 hPa
Zicht 5 kilometer
Relatieve luchtvochtigheid 97 %
Dauwpunt -0 °C

 


Verwachting Vanavond en vannacht in het zuiden op diverse plekken sneeuw

 


 

Verwachting voor de komende 24 uur voor Alphen

 

Temperatuur in Alphen (°C)


Windkracht in Alphen (Beaufort)


Luchtdruk in Alphen (hPa)


Neerslag in Alphen (mm)


Lage wolken boven Alphen (%)


Middelbare wolken boven Alphen (%)


Hoge wolken boven Alphen (%)


Zonkracht (globale straling) Alphen (Watt/m2)


Zicht Alphen (meter)


MEER LOCATIES KIEZEN

ACTUEEL RADARBEELD

5 DAAGSE VERWACHTING

 • Di Wo Do Vrij Za
  (%) 30 10 10 10 20
  (%) 70 70 90 80 60
  (mm) 1/3 1/3 3/11 2/10 0/7
  min (°C) 3/3 0/1 -1/1 0/4 -2/1
  max (°C) 5/5 4/6 2/9 2/8 1/5
  W NW ZO W NO
  (bft) 4 3 3 4 4

  KNMI-weersverwachting


  Opgesteld op zondag 24 januari 2021 om 22.54 uur


  In het zuiden is het bewolkt en valt er op diverse plekken sneeuw, in Zeeland deels natte sneeuw. Hierdoor kan een sneeuwdek ontstaan van circa 2 tot 5 cm en is er sprake van gladheid. In het midden en noorden blijft het droog en zijn er opklaringen aanwezig. In het noordoosten kan lokaal een mistbank ontstaan. De temperatuur ligt in het zuiden rond het vriespunt, in het noorden enkele graden daaronder. De wind is zuid tot zuidoost en zwak tot matig, van het zuidwesten uit draait de wind overal naar het oost tot zuidoosten.


  Komende nacht is er in het noorden alleen wat dunne sluierbewolking en is het droog, lokaal kan daar ook nevel of mist ontstaan. In het zuiden is de bewolking dikker en valt er nog steeds af en toe sneeuw. Het gaat op veel plaatsen 1 a 2 graden vriezen, langs de kust blijft de temperatuur net boven nul. Lokaal kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten, in het zuiden ook door sneeuwval. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in de zuidelijke helft van het land staat een oostelijke wind.


  Morgen overdag verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend. De zon schijnt af en toe, maar in het westen kan ook nog een enkele bui vanaf de Noordzee het land op trekken. In de avond neemt in het noorden van het land de bewolking toe en komen er buien. De temperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten. De wind draait gedurende de dag naar een west tot noordwestelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied toe naar krachtig tot hard 6-7 Bft en is er kans op windstoten tot 70 km/u. Korte termijn: Wisselvallig met van tijd tot tijd wat regen of een bui, met name in het oosten en zuiden soms kans op (natte) sneeuw. In de nacht en ochtend lichte vorst, vanaf woensdag/donderdag hogere temperaturen en tijdelijk erg wisselvallig. (Bron: KNMI)

Pluimen

 • Temperatuur

 • Neerslag

 • Wind

 • Windstoot

 • Cape (onweer)

 • Binnenwatertemperatuur

 

 

Actuele wind