Het weer in Gieterveen, nu:


1.1°C

Voelt als -3.6°C

 

Motsneeuw

Icoon actueel weer in Gieterveen
Wind 3 bft | 9.7 knopen | 5 m/s | 18 km/h
Windrichting Zuid
Windpijl
Luchtdruk 1018.4 hPa
Zicht 15 kilometer
Relatieve luchtvochtigheid 73 %
Dauwpunt -3 °C

 


Verwachting Van het zuidwesten uit sneeuw

 


 

Verwachting voor de komende 24 uur voor Gieterveen

 

Temperatuur in Gieterveen (°C)


Windkracht in Gieterveen (Beaufort)


Luchtdruk in Gieterveen (hPa)


Neerslag in Gieterveen (mm)


Lage wolken boven Gieterveen (%)


Middelbare wolken boven Gieterveen (%)


Hoge wolken boven Gieterveen (%)


Zonkracht (globale straling) Gieterveen (Watt/m2)


Zicht Gieterveen (meter)


MEER LOCATIES KIEZEN

ACTUEEL RADARBEELD

5 DAAGSE VERWACHTING

 • Zo Ma Di Wo Do
  (%) 20 10 10 20 20
  (%) 80 40 90 90 80
  (mm) 2/6 0/2 5/9 3/9 1/6
  min (°C) 0/0 2/2 2/3 6/7 4/5
  max (°C) 2/7 5/6 8/10 10/11 7/8
  NW ZW ZW ZW ZW
  (bft) 4 4 4 5 5

  KNMI-weersverwachting


  Opgesteld op zaterdag 16 januari 2021 om 15.23 uur


  Het is zwaar bewolkt. In het westen sneeuwt het licht en deze sneeuw breidt zich oostwaarts over het land uit. Op veel plaatsen vormt zich een sneeuwdek van 1-3 cm, lokaal 3-5 cm. De sneeuw verlaat rond middernacht het oosten. Na de sneeuwval kan er echter wel motregen voorkomen, die lokaal misschien nog aanleiding geeft tot ijzel. De maximumtemperatuur ligt rond +2°C, tijdens sneeuwval daalt de temperatuur richting het vriespunt. De wind is zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig.


  Komende nacht is het bewolkt en van het westen uit trekt een zone met regen over het land, vooral in het noordoosten en oosten zou dit aanleiding kunnen geven tot verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel. In het uiterste noordoosten is ook nog sneeuw mogelijk. De temperatuur ligt veelal rond het vriespunt, maar in de loop van de nacht loopt de temperatuur in het westen op naar ca. +5°C. Boven de westelijke helft van het land draait de wind naar het noordwesten en wordt matig, aan zee vrij krachtig, boven de oostelijke helft blijft de zwakke tot matige wind uit een zuidelijke richting waaien.


  Zondagochtend is het bewolkt en valt er vooral in het oosten nog af en toe regen, met langs de oostgrens eerst nog kans op ijzel of sneeuw. Zondagmiddag kan van het westen uit af en toe de zon doorbreken, maar is ook een regenbui mogelijk. De temperatuur loopt overal verder op, in een groot deel van het land naar ca. 7°C, in het uiterste noordoosten wordt het waarschijnlijk niet warmer dan ca. 2°C. De wind draait in de loop van de dag overal naar west tot noordwest en wordt matig, aan zee vrij krachtig. In het noordoosten draait de wind pas in de avond naar westelijke richtingen. Korte termijn: Wisselvallig met van tijd tot tijd regen en vooral op woensdag en donderdag veel wind. De temperaturen liggen veelal boven het langjarig gemiddelde met op woensdag zelfs maxima van boven de 10°C. (Bron: KNMI)

Pluimen

 • Temperatuur

 • Neerslag

 • Wind

 • a
 • Windstoot

 • Cape (onweer)

 • Binnenwatertemperatuur