Het weer in Hendrik-Ido-Ambacht, nu:


0.7°C

Voelt als -2.7°C

 

Droog na neerslag

Icoon actueel weer in Hendrik-Ido-Ambacht
Wind 2 bft | 5.8 knopen | 3 m/s | 10.8 km/h
Windrichting NO
Windpijl
Luchtdruk 999.7 hPa
Zicht 12 kilometer
Relatieve luchtvochtigheid 95 %
Dauwpunt -1 °C

 


Verwachting In het zuiden op diverse plekken sneeuw. Overdag af en toe zon

 


 

Verwachting voor de komende 24 uur voor Hendrik-Ido-Ambacht

 

Temperatuur in Hendrik-Ido-Ambacht (°C)


Windkracht in Hendrik-Ido-Ambacht (Beaufort)


Luchtdruk in Hendrik-Ido-Ambacht (hPa)


Neerslag in Hendrik-Ido-Ambacht (mm)


Lage wolken boven Hendrik-Ido-Ambacht (%)


Middelbare wolken boven Hendrik-Ido-Ambacht (%)


Hoge wolken boven Hendrik-Ido-Ambacht (%)


Zonkracht (globale straling) Hendrik-Ido-Ambacht (Watt/m2)


Zicht Hendrik-Ido-Ambacht (meter)


MEER LOCATIES KIEZEN

ACTUEEL RADARBEELD

5 DAAGSE VERWACHTING

 • Di Wo Do Vrij Za
  (%) 30 10 10 10 20
  (%) 70 70 90 80 60
  (mm) 1/3 1/3 3/11 2/10 0/7
  min (°C) 3/3 0/1 -1/1 0/4 -2/1
  max (°C) 5/5 4/6 2/9 2/8 1/5
  W NW ZO W NO
  (bft) 4 3 3 4 4

  KNMI-weersverwachting


  Opgesteld op maandag 25 januari 2021 om 03.45 uur


  In het zuiden is het bewolkt en valt er op diverse plekken sneeuw, in Zeeland deels natte sneeuw. Hierdoor kan in de zuidelijke provincies lokaal een sneeuwdek ontstaan (plaatselijk 1-3 cm in Limburg lokaal meer), waardoor er ook gladheid mogelijk is. In het noorden blijft het droog en zijn er opklaringen aanwezig, ook daar kan het glad zijn door bevriezing. Tevens kan er in het noordoosten lokaal een mistbank ontstaan. Het gaat op veel plaatsen 1 a 2 graden vriezen, in het noordoosten is lokaal matige vorst mogelijk. Langs de kust blijft de temperatuur op de meeste plaatsen net boven nul. De oost tot zuidoostelijke wind is zwak tot matig en draait in de loop van de nacht naar het noordoosten.


  Overdag verdwijnt de gladheid in de tweede helft van de ochtend. De zon schijnt af en toe, maar in het westen kan ook nog een enkele bui vanaf de Noordzee het land op trekken. In de avond neemt de bewolking van het noordwesten uit toe en vallen er enkele buien, mogelijk met onweer. In het oosten kunnen de buien een winters karakter krijgen. De temperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten. De wind draait gedurende de dag naar een west tot noordwestelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied toe naar krachtig tot hard 6-7 Bft en is er kans op windstoten tot 75 km/u.


  In de nacht naar dinsdag is het grotendeels bewolkt en valt er vooral in het noorden en midden buiige regen. In het oosten kan de neerslag gepaard gaan met natte sneeuw en is er kans op gladheid. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt in het oosten tot 5°C in het westen. De west tot noordwestelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land en hard, mogelijk stormachtig langs de noord(west)kust. Langs de westkust kunnen eerst nog windstoten tot ca. 75 km/u voorkomen. In de loop van de nacht neemt de wind af. Korte termijn: Wisselvallig met van tijd tot tijd wat regen of een bui, met name in het oosten en zuiden soms kans op (natte) sneeuw. In de nacht en ochtend lichte vorst, vanaf woensdag/donderdag hogere temperaturen en tijdelijk erg wisselvallig. (Bron: KNMI)

Pluimen

 • Temperatuur

 • Neerslag

 • Wind

 • Windstoot

 • Cape (onweer)

 • Binnenwatertemperatuur