Het weer in Merkelbeek, nu:


3.1°C

Voelt als 3.1°C

 

Lichte regen

Icoon actueel weer in Merkelbeek
Wind 1 bft | 1.9 knopen | 1 m/s | 3.6 km/h
Windrichting NW
Windpijl
Luchtdruk 992.3 hPa
Zicht 13 kilometer
Relatieve luchtvochtigheid 89 %
Dauwpunt 1 °C

 


Verwachting Komende nacht en morgenochtend winterse buien

 


 

Verwachting voor de komende 24 uur voor Merkelbeek

 

Temperatuur in Merkelbeek (°C)


Windkracht in Merkelbeek (Beaufort)


Luchtdruk in Merkelbeek (hPa)


Neerslag in Merkelbeek (mm)


Lage wolken boven Merkelbeek (%)


Middelbare wolken boven Merkelbeek (%)


Hoge wolken boven Merkelbeek (%)


Zonkracht (globale straling) Merkelbeek (Watt/m2)


Zicht Merkelbeek (meter)


MEER LOCATIES KIEZEN

ACTUEEL RADARBEELD

5 DAAGSE VERWACHTING

 • Zo Ma Di Wo Do
  (%) 40 30 20 10 10
  (%) 50 60 50 50 90
  (mm) 1/4 0/3 0/2 0/4 5/11
  min (°C) 0/0 -4/-1 -3/0 -1/0 0/3
  max (°C) 5/5 2/4 4/5 4/5 5/10
  ZW W W ZW ZW
  (bft) 3 3 3 3 4

  KNMI-weersverwachting


  Opgesteld op zaterdag 23 januari 2021 om 20.41 uur


  Vanavond is het overwegend bewolkt, alleen in het noorden komen er opklaringen voor. Aan zee valt een enkele winterse bui. In het zuiden is er een zone met regen en natte sneeuw aanwezig die zich in de loop van de avond verder oostwaarts uitbreidt. In het zuidoosten neemt de kans op natte sneeuw dan verder toe en in de Limburgse heuvels kan later op de avond mogelijk ook droge sneeuw vallen waardoor er een dun sneeuwdek kan ontstaan. De wind is westelijk en zwak, aan zee matig en later op de avond af en toe vrij krachtig. Langs de westkust wordt de wind later op de avond vrij krachtig.


  Komende nacht trekken buien vanaf de Noordzee het land op. De buien kunnen vergezeld gaan van hagel en landinwaarts ook natte sneeuw waardoor het lokaal glad kan worden, tevens is langs de kust onweer mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, daar waar het opgeklaard is ook iets daaronder waardoor ook bevriezingsgladheid mogelijk is, de kans daarop is het grootst in het zuidwesten. De wind is boven land west tot zuidwest en matig, langs de kust west tot noordwest en matig tot vrij krachtig.


  Zondag overdag verdwijnt de gladheid halverwege de ochtend. De buiigheid neemt geleidelijk af en de zon komt op de meeste plaatsen tevoorschijn. In de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe en in de avond kan in het zuiden regen of natte sneeuw vallen, in de Limburgse heuvels mogelijk weer wat droge sneeuw. De wind wordt overal west tot zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig. De middagtemperatuur komt uit op ca 4°C en daalt al in de avond tot rond of onder het vriespunt. In het zuiden van het land kan het in de loop van de avond door winterse neerslag glad worden. Korte termijn: Wisselvallig met van tijd tot tijd wat regen of een bui, met name in het oosten en zuiden soms kans op (natte) sneeuw. In de nacht en ochtend lichte vorst, vanaf woensdag hogere temperaturen. (Bron: KNMI)

Pluimen

 • Temperatuur

 • Neerslag

 • Wind

 • Windstoot

 • Cape (onweer)

 • Binnenwatertemperatuur